Salçasız çorba tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Hafif ve besleyici bir çorba arayanlar için salçasız hazırlanan bu sebze çorbası, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Doğal sebzelerin kendi aromalarıyla hazırlanan tarif, kırmızı mercimek ile zenginleştirilerek hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi oluşturuyor.
Salçasız Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde kesin
- Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Mercimekleri ekleyip 1 dakika karıştırın
- Sıcak suyu ilave edin, kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra patatesleri ekleyin
- Tencerenin kapağını kapatıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Son olarak baharatları ve maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin
- Sıcak servis yapın
Not: İsterseniz çorbanın kıvamını blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.
|