Fırında Salçalı EkmekFırında salçalı ekmek, sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen bir lezzettir. Sabah kahvaltılarında farklılık arayanlar için ideal bir seçenek olan bu lezzet, aile fertleri tarafından da büyük bir beğeniyle karşılanır. Fırında salçalı ekmek, dünden kalan ekmeklerle yapılabilir, bu sayede bayat ekmeklerin değerlendirilmesi sağlanır. Bayat ekmekler kullanıldığında ekmeğin bayatlığı giderilir ve muhteşem bir tat elde edilir. Özellikle çocukların kahvaltıda severek yedikleri bu ekmek, peynir ve çay eşliğinde tüketildiğinde lezzeti daha da artar. Misafirlerin ağırlandığı kahvaltılarda da güzel bir sunum seçeneği olarak tercih edilebilir. Fırında salçalı ekmek, kişinin güzel bir kahvaltı geçirmesine katkı sağlar. Fırında Salçalı Ekmek İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Salçalı Ekmek Nasıl Yapılır?Ekmek dilimlerini yağlı kağıt üzerine sererek dizin. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Sonra bir kap içerisinde salçayı, yumurtayı ve yoğurdu iyice karıştırın. Bir taraftan da maydanozları ince ince kıyarak doğrayın. Maydanozlar doğrandıktan sonra salça, yoğurt ve yumurta karışımına ekleyin. Tekrar çırparak iyice özleşmesini sağlayın. Karışım sos haline geldiğinde içerisine kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Baharatlardan sonra birkaç kez daha çırpın ve ekmekleri bu karışıma bulayın. Hazırlanan sosu ekmeğin her yerine sürerek ekmeği kaplayın. Soslanmış ekmekleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün ve 15 dakika pişmesini bekleyin. Fırında salçalı ekmek piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis edebilirsiniz. Fırında salçalı ekmek sıcak servis edilmelidir. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerFırında salçalı ekmek, çeşitli baharatlar ve malzemelerle zenginleştirilebilir. Örneğin, dilimlenmiş zeytin, doğranmış biber veya rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, bu tarifi glutensiz ekmekle de deneyebilirsiniz. Fırında salçalı ekmek, besleyici değerleriyle de dikkat çeker; yumurta ve yoğurt protein, salça ise likopen ve vitaminler açısından zengindir. Bu tarif, hem lezzetli hem de sağlıklı bir kahvaltı seçeneği sunar. |
Çocukluğumda mahallede top oynamak ile geçti. Sabahtan akşama kadar yorulmadan yop oynardım. Acıktığımda Aman kaybetmemek için bir parça ekmeğin üstüne anneme salça sürdürür ve üzerine nane ekeletip afiyetle yerdim. Yıllar sonra sizin fırında salçalı ekmek tarifiniz beni eskilere görürdü. Deneyen var mı? Tadı güzel oluyor mu? Bende denemek istiyorum.
Cevap yazNevzat Bey,
Yorumunuz beni de çocukluğuma geri götürdü. O salçalı ekmeklerin tadı hala damağımda. Fırında salçalı ekmek tarifimizi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Çocukluğunuzdaki lezzeti tekrar bulacağınıza eminim. Şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler,