Fırında Salçalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Salçalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında salçalı ekmek, Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarında birçok kişi tarafından sevilerek yenmektedir. Sabah kahvaltılarında değişiklik amaçlı yapılan fırında salçalı ekmek leziz bir tada sahiptir. Aile fertlerinin severek tükettikleri fırında salçalı ekmek dünden kalan ekmekle de yapılmaktadır. Hatta fırında salçalı ekmek bayat ekmeklerle yapıldığında hem ekmeğin bayatlığını alır hem de ekmeğe muhteşem bir tat verir. Özellikle çocukların kahvaltıda severek yedikleri fırında salçalı ekmek peynir ve çay eşliğinde yendiği zaman lezzetini iyice arttırmaktadır. Fırında salçalı ekmek sabah kahvaltılarına misafir davet edildiğinde de ev sahibi için güzel bir sunun seçeneğidir. Fırında salçalı ekmek kişinin güzel bir kahvaltı geçirmesine fayda sağlamaktadır.

Fırında salçalı ekmek için gerekli malzemeler
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • Biraz tereyağı
Fırında salçalı ekmek nasıl yapılır?

Ekmek dilimlerini yağlı kâğıt üzerine sererek dizin. Ekmek üzerine tereyağı sürün. Sonra bir kap içerisinde salçayı yumurtayı ve yoğurdu iyice karıştırın. Bir taraftan da maydanozları ince ince kıyarak doğrayın. Maydanozlar doğrandıktan sonra salça yoğurt ve yumurta karışımı üzerine ekleyin. Tekrar çırparak iyice özleşmesini sağlayın. Kap içerisindeki karışım sos haline geldiğinde içerisine kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve çok az tut ekleyin. Baharatlardan sonra birkaç kez daha çırpın ve ekmekleri bu karışıma bulayın. Yapılan sosu ekmeğin her yerine sürerek ekmeği kapatın. Soslanmış ekmekleri önceden 180 derece ısınmış fırına sürün ve 15 dakika pişmesini bekleyin. Fırında salçalı ekmek piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis edebilirsiniz. Fırında salçalı ekmek sıcak servis edilmelidir.

Afiyet olsun.

Fırında Salçalı Ekmek Yorumları

soru

Nevzat

05 Nisan 2024 Cuma

Çocukluğumda mahallede top oynamak ile geçti. Sabahtan akşama kadar yorulmadan yop oynardım. Acıktığımda Aman kaybetmemek için bir parça ekmeğin üstüne anneme salça sürdürür ve üzerine nane ekeletip afiyetle yerdim. Yıllar sonra sizin fırında salçalı ekmek tarifiniz beni eskilere görürdü. Deneyen var mı? Tadı güzel oluyor mu? Bende denemek istiyorum.

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Nevzat Bey,

Yorumunuz beni de çocukluğuma geri götürdü. O salçalı ekmeklerin tadı hala damağımda. Fırında salçalı ekmek tarifimizi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Çocukluğunuzdaki lezzeti tekrar bulacağınıza eminim. ޞimdiden afiyet olsun!

Sevgiler,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır?

Makarnaya Salçalı Sos Nasıl Yapılır?

Güncel

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6