Salçalı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Salçalı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Patates Kızartması, patates kızartmasını çocuklar, gençler, yaşlılar yani kısacası sevmeyenimiz yoktur. Ana vatanı Amerika olan patatesin o kadar çok yemek çeşidi vardır ki, saymakla bitmez. Bunlardan birkaçını sıralayacak olursak; patatesli tavuk yemeği, kıymalı patates, patatesli köfte, patatesli börek, patatesli yumurta, patates dolması, ekşili patates ve daha birçok patates ile yapılan lezzetli yemek çeşidi yapmamız mümkün. Şimdi sizlerle paylaşacağım salçalı patates kızartması tarifi diğerlerine göre çok daha lezzetli, farklı ve doyurucudur. Çünkü sosundan dolayı ekmekle tüketilir. Şimdi bu lezzetli yemeğimizin malzemelerini sıralayalım.

Salçalı Patates Kızartması İçin Gereken Malzemeleri
  • 1 kilo gram orta boy patates
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy limon
  • 1 baş sarımsak (Sarımsak isteğe göre azaltılabilir)
  • Patatesleri kızartmak için yeterli ölçüde sıvı yağ
Salçalı Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri kabukları ile iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız patatesleri güzelce soyup soğuk su dolu bir kabın içerisine alıyoruz. İstediğimiz şekilde doğrayıp su dolu kabın içinde az da olsa nişastasından arındırıyoruz. Sudan aldığımız patatesleri süzülmesi için bir süzgeç içine alıp biraz bekliyoruz. Bu arada bir tavanın içine yağımızı koyup ocağa alıyoruz. Yağ kızınca isteğe bağlı olarak doğrayıp tuzladığımız patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patatesleri kâğıt havlu serili başka bir kap içerisine çıkarıyoruz. Fazla yağını almak için koyduğumuz kâğıt havluyu çıkartıp yemeğimizin sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Sosu için ayırdığımız 2 adet limonun suyunu sıkıyoruz. Patatesleri kızarttığımız tavaya 1 ya da 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine 1 tatlı kaşığı salçamızı alıyor ve salçanın kokusu çıkana kadar 1, 2 dakika kavuruyoruz. Kavrulan salçanın üzerine limon suyumuzu ilave ediyoruz. İsteğe bağlı olarak yarım çay bardağı da su eklenebilir. Ardından bir baş sarımsağı bir kapta dövüyor ve karışıma ekliyoruz. Sarımsakları çok fazla pişirmeden sosumuzu ocaktan alıyor, kızaran patateslerin üzerine döküyoruz. Son olarak iyice temizleyip yıkadığımız maydanozları ince ince kıyıp patateslerin üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Salçalı patates kızartması hazır. Bu lezzetli yemeği mutlaka denemenizi öneririm.

Afiyet Olsun.

Salçalı Patates Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Salçalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Spagetti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salça Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Salça Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6