Salçalı Patates Kızartması Patates kızartması, çocuklar, gençler ve yaşlılar dahil olmak üzere herkesin severek tükettiği bir yemektir. Ana vatanı Amerika olan patatesin pek çok farklı yemek çeşidi vardır. Örneğin, patatesli tavuk yemeği, kıymalı patates, patatesli köfte, patatesli börek, patatesli yumurta, patates dolması ve ekşili patates gibi birçok lezzetli yemek yapılabilir. Şimdi sizlerle paylaşacağım salçalı patates kızartması tarifi diğerlerine göre çok daha lezzetli, farklı ve doyurucudur. Çünkü sosuyla birlikte ekmekle tüketilir. Şimdi bu lezzetli yemeğimizin malzemelerini sıralayalım. Salçalı Patates Kızartması İçin Gereken Malzemeler
Salçalı Patates Kızartması Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri kabukları ile iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız patatesleri güzelce soyup soğuk su dolu bir kabın içerisine alıyoruz. İstediğimiz şekilde doğrayıp su dolu kabın içinde az da olsa nişastasından arındırıyoruz. Sudan aldığımız patatesleri süzülmesi için bir süzgeç içine alıp biraz bekliyoruz. Bu arada bir tavanın içine yağımızı koyup ocağa alıyoruz. Yağ kızınca isteğe bağlı olarak doğrayıp tuzladığımız patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patatesleri kâğıt havlu serili başka bir kap içerisine çıkarıyoruz. Fazla yağını almak için koyduğumuz kâğıt havluyu çıkarıp yemeğimizin sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Sosu için ayırdığımız 2 adet limonun suyunu sıkıyoruz. Patatesleri kızarttığımız tavaya 1 ya da 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine 1 tatlı kaşığı salçamızı alıyor ve salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuruyoruz. Kavrulan salçanın üzerine limon suyumuzu ilave ediyoruz. İsteğe bağlı olarak yarım çay bardağı da su eklenebilir. Ardından bir baş sarımsağı bir kapta dövüyor ve karışıma ekliyoruz. Sarımsakları çok fazla pişirmeden sosumuzu ocaktan alıyor, kızaran patateslerin üzerine döküyoruz. Son olarak iyice temizleyip yıkadığımız maydanozları ince ince kıyıp patateslerin üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Salçalı patates kızartması hazır. Bu lezzetli yemeği mutlaka denemenizi öneririm. Afiyet Olsun. |
Uğuray
26 Temmuz 2024 CumaPatatesleri kızgın yağda kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kâğıt havlu kullanmak zorunda mıyım? Bu adımı atlayabilir miyim?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaMerhaba Uğuray,
Patatesleri kızarttıktan sonra fazla yağı almak için kâğıt havlu kullanmak zorunda değilsiniz, ancak bu adım patateslerin daha az yağlı ve daha çıtır olmasını sağlar. Eğer bu adımı atlamak isterseniz, patateslerin biraz daha yağlı olabileceğini unutmayın. Alternatif olarak, patatesleri bir tel süzgeç üzerinde bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz. Bu da benzer bir etki yaratacaktır.