Domates Salçalı Makarna Sosu Domates salçalı makarna sosu, makarna yemeğinin en lezzetli ve en yaygın şekillerinden biridir. Domatesin makarnaya kattığı eşsiz tat herkes tarafından bilinir. Taze domates bulunmadığında, domates salçasının kullanımı makarnanın vazgeçilmezi haline gelir. Biber salçası yerine domates salçası kullanılarak yapılan makarna sosları daha çok tercih edilir. Domates Salçalı Makarna Sosu Malzemeleri
Domates Salçalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? Yemeğimize başlamadan önce, sosun zengin ve güzel görünmesini istiyorsanız sevdiğiniz baharatları bolca kullanmanızı tavsiye ederim. Önceden küp küp doğranmış domatesleri veya rendelenmiş domatesleri hazırlamamız gerekiyor. Daha sonra bir derin tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek ısınmasının ardından içerisine domates salçası eklenip bir iki tur karıştırılarak kavrulur. Arkasından doğranmış domatesler eklenir ve küçük küçük doğradığımız biberler ilave edilerek pişmesi için biraz kısık ateşte ocak üzerinde bekletilir. Karışım yumuşayıp özleşmeye başladığında içerisine son olarak kuru nane, tuz ve karabiber eklenir ve iyice pişirilir. Sos piştikten sonra bir kenara alınır. Haşladığınız makarna bir tencerede yağ ile kavrulduktan sonra bir fırın kabına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpilir. Tam göbek kısmına domates salçalı makarna sosu dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, parmesan peyniri eriyinceye kadar yaklaşık beş dakika bekletilir. Yemeğimiz hazır ve servis edilebilir hale gelir. Bu sosu her zaman kullanabilirsiniz. Özellikle kızartma çeşitlerinde içerisine sarımsak ve kuru soğan ekleyerek lezzetli soslar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun. |