Et, mutlaka tüketilmesi gereken faydalı besin kaynakları arasında yerini almaktadır. Besleyici olduğu için vücudun gereksinim duyduğu enerjiyi yüksek oranda temin etmektedir. Etin içeriğinde A, C, D, E, B6, B12 vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfat ve potasyum bulunmaktadır. Etin faydaları; kemik ve kas sağlığı, sindirim sistemi, beyin sağlığı, kansızlığa ve hafızayı kuvvetlendirici özellikleri bulunmaktadır. Salçanın içeriğinde ise A, B1, B2, C, K vitaminleri, organik asitler, demir, potasyum, karbonhidrat ve niacin gibi bileşikler bulunmaktadır. Salçanın en önemli katkısı, içerdiği likopenden kaynaklanmaktadır. Likopen dokulara renk veren maddedir ve domateste fazlasıyla bulunur. Likopeni insan vücudu üretemez, bu nedenle dışarıdan alınması gerekir. Birçok hastalığa fayda sağlar. Bunlar; rahim, prostat, kolon, göğüs kanserlerini önlemede çok faydalıdır. Salça, et yemeklerine lezzet katmaktadır. Birçok faydaları bulunan bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Yoğurt Soslu Salçalı Et Sote Malzemeleri
Yoğurt Soslu Salçalı Et Sote Nasıl Yapılır? Tencereye alınan 300 gramlık kuşbaşı eti suyu salana kadar kavurun. 1 bardak sıcak su dökerek tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen ete 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. Sonra tuzunu ekleyip, karıştırın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin, karabiber serperek 2-3 dakika pişirin. Pişen eti servis tabağına alarak üzerine çırpılmış yoğurdu koyun. Son olarak hazırlanan sosu üzerine dökün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Salçalı Sulu Dana Kuşbaşı Et Yemeği Malzemeleri
Salçalı Sulu Dana Kuşbaşı Et Yemeği Nasıl Yapılır? Soğanı küp-küp doğrayın. Soğanları zeytinyağında hafif kızartın. Dana kuşbaşını soğanın üzerine ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağını kapatarak etlerin suyunu salmasını bekleyin. Etler suyunu saldığında 1 bardak salçalı kaynar su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak karabiber, kimyon ve tuzunu ekleyin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Salçalı Biftek Malzemeleri
Salçalı Biftek Nasıl Yapılır? Biftekleri az yağda kızartın. Bifteğin arkalı önlü kızarmasına dikkat edin. 1 bardak sıcak suyun içinde salçayı eritin. İçerisine kekik, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. İnce rendeyle soğanı rendeleyip sadece soğanın suyunu bifteğin üzerine dökün. Kısık ateşte salçalı sosu dökerek pişirin. Salçalı sosu çektiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |