Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, özellikle akşam yemeklerinde tercih edilen ve herkesin severek tükettiği bir et yemeğidir. Biftek, her bölgede farklı pişirme teknikleri ve tatlarla sofralara gelmektedir. Ancak, aşırı et tüketimi sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden, tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Kırmızı et, protein kaynağı olmasına rağmen aşırı tüketildiğinde bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Biftek etini çeşitli pişirme yöntemleri ile hazırlayabilirsiniz; her pişirme tekniği biftek etine farklı bir lezzet katmaktadır. Bu nedenle, insanların damak zevkine göre biftek etini farklı pişirme yöntemlerinde tercih etmektedirler.

Fırında salçalı biftek, yapımı ve pişirme süresi açısından ideal bir yemektir. Özellikle akşam yemeklerinde aileniz ve dostlarınız için hazırlayarak, keyifli sohbetler eşliğinde bu lezzetli yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Biftek yaparken en çok dikkat edilmesi gereken husus, doğru marine malzemelerinin kullanılması ve etin mutlaka bir gün süre ile dinlendirilmesidir. Bu şekilde hazırlanan fırında pişirilmiş salçalı biftek etleri çok daha lezzetli olmaktadır.

Fırında Salçalı Biftek İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 dilim biftek
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Marinesi İçin

  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı
  • Yarım çay bardağına yakın sirke
  • 3 diş sarımsak

Fırında Salçalı Biftek Nasıl Yapılır?

Öncelikle biftekleri marine etmek için geniş bir kabın içerisine sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra birkaç parçaya bölerek kabın içine atın. Daha sonra sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra biftekleri içerisine atın ve iyice harmanlayın. Biftekler marine edildikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendirilmelidir. Eğer zamanınız yok ise sadece 4-5 saat dinlendirilmesi yeterli gelecektir.

Marine edilen biftekleri kendi yağı ile kızgın olan tavanın içine atın ve 2-3 dakika olmak üzere hem önünü hem de arkasını mühürleyin. Ardından salçayı su ekleyerek sulandırın. Kızgın tavada mühürlediğiniz biftekleri fırın tepsisinin içerisine alın ve salçalı suyu üzerine gezdirin. Yeterli miktarda tuz ve karabiberi bifteklerin üzerine serpin. Ardından tepsinin kapağını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Arada bir mutlaka bifteklerin pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer ihtiyaç görülür ise kısa bir süre daha pişirilebilir.

Fırında pişen salçalı bifteği servis tabağına almadan önce, tavanın içerisine tereyağı ile sıvı yağdan bir miktar koyduktan sonra sarımsakları kalın şeritler halinde doğrayıp ilave edin. Ardından kekiği ekleyip 3-5 dakika çevirdikten sonra bifteği servis tabağına alın ve üzerine sostan dökerek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı Makarna Kaç Kalori?