Salçalı Bulgur Pilavı Bulgur, Türk mutfağında sıklıkla tüketilen bir besindir. Doyurucu ve besleyici özelliklerinden dolayı bulguru hem başlı başına bir yemek olarak hem de birçok yemeğin içerisinde kullanmaktayız. Bulgur ile birbirinden lezzetli köfteler, kısırlar, dolmalar veya pilavlar hazırlayıp tüketebiliriz. Bulgur ile birçok çeşit pilav yapabiliriz. Bunlardan biri de salçalı bulgur pilavıdır. Salçalı Bulgur Pilavı Salçalı bulgur pilavı yaparken, dilediğimiz kadar malzeme ekleyerek daha besleyici ve lezzetli bir hale getirebiliriz. Örneğin, et veya sebze gibi besinlerden faydalanabiliriz. Ayrıca, salçalı bulgur pilavı gün içerisinde yemek yapmaya fırsat bulamayanlar ve çalışan bayanlar için de oldukça pratik bir yemek çeşididir. Ayrıca bir kâse yoğurt eşliğinde çocuklarımızın tüketmesini sağladığımızda, onların gelişimine de fayda sağlamış oluruz. Öğrenci olup annesinin dizinin dibinden yeni ayrılanlar ve daha önce salçalı bulgur pilavı denemeyenler için enfes bir lezzetin tarifini paylaşıyorum. Dilerseniz deneyerek akşam yemek masalarınızda sizler de nefis bir lezzet sunabilirsiniz. Bunun için tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır. Salçalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Salçalı bulgur pilavı için derin bir pilav tavasının içerisine sıvı yağı ve tereyağını ekliyoruz. Daha sonra içerisine küp-küp doğradığımız kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekleyip soğanla birlikte kavurduktan sonra, ince doğradığımız biberleri ekleyip bir miktar daha kavuruyoruz. İçerisine domates ve biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ekledikten sonra, üzerine tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyerek bir miktar daha karıştırıyoruz. Daha sonra iyice yıkayıp suyunu süzdüğümüz pilavlık bulguru ekliyoruz. Eklediğimiz bulgurun sos ile bir miktar kavrulmasını sağladıktan sonra, belirtilen miktarda sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Pişen salçalı bulgur pilavını ocaktan indirip yaklaşık 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, cacık veya ayran eşliğinde servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |