Salçalı Tost Salçalı tost, özellikle sabah kahvaltılarında sıkça tercih edilen pratik ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Çalışan bireyler için sabahları kahvaltı hazırlamak zahmetli olabileceğinden, tost daha kolay bir seçenek olarak öne çıkar. Ancak salçalı tost sadece sabah kahvaltıları için değil, günün her saatinde ve ara öğünlerde de lezzetli bir alternatif olabilir. İçerisine konulacak malzemeler oldukça geniş bir yelpazede tercih edilebilir. İsteğe bağlı olarak beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salam, sucuk gibi malzemeler kullanılabilir. Diyet yapanlar ya da sağlıklı beslenmek isteyenler ise sebzeli salçalı tostu tercih edebilirler. Salçalı tostun yanına en çok yakışan içecek ise çaydır. Farklı şekillerde pişirilebilen salçalı tost, aniden gelen misafirler için bile hızlıca hazırlanarak servis edilebilir. Salçalı Tost İçin Malzemeler
Salçalı Tost Nasıl Yapılır? Salçalı tost tarifinde alışılmışın aksine tost makinesi değil, tava kullanılacaktır. Farklı tatlar arayanlar için bu tarif oldukça iyi bir alternatif oluşturacaktır. Öncelikle tüm malzemelerin hazırlanması gerekmektedir. Bunun için sucuklar halka şeklinde ince ince dilimlenir. Kaşar peyniri rende ile rendelenir. Küçük bir kasede oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ile kaşar peyniri iyice karıştırılır. Ayrı bir kasede domates salçası kekik ile karıştırılır. Domateslerin kabukları soyularak bütün haldeyken halka şeklinde doğranır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra salçalı tost yapımına geçilebilir. Bunun için teflon tava ocağın üzerine alınarak içerisine bir parça tereyağı ilave edilir. 2 adet tost ekmeğinin bir yüzeyine salçalı sostan sürülerek soslu olan taraf tavanın tabanına gelecek şekilde ekmekler kızartılmaya başlanır. Tost ekmekleri biraz renk değiştirince diğer yüzleri çevrilir. Salçalı olan yüze bu sefer kaşar peynirli karışımdan sürülür ve üzerine dilimlenmiş sucuklardan birkaç tane konur. En üste de yuvarlak dilimlenmiş domatesler ilave edilir. Tercihe göre tostun içine ketçap da sıkılabilir. Boştaki tost ekmeği malzemeli olanın üzerine kapatılarak tost ekmekleri tavada önlü arkalı pişirilir. Her bir tost ekmeği için aynı işlem uygulanır. Salçalı tostlar piştikten sonra servis tabağına alınır. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilerek sıcak olarak sunum yapılır. Afiyet Olsun. |