Fırında Salçalı Patates Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Fırında Salçalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Patates

Patates, hemen her mutfakta en sık olarak tüketilen besin maddelerinden biridir. Her yaştan herkesin severek yediği patates, özellikle nişasta bakımından zengin olduğu için sağlığımıza katkı sağlamaktadır. Ancak her besin maddesinde olduğu gibi patatesin de yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Patates, sadece nişasta değil, aynı zamanda vitamin ve mineraller açısından da zengindir. En çok patates kızartması tüketilirken, bunun yanı sıra piyazı, fırında, yemeği, başka yemeklerin içerisinde, garnitür içinde ve meze olarak da patates kullanılmaktadır.

İçerdiği nişasta açısından oldukça besleyici ve tok tutucu özelliği dışında, ishal rahatsızlığında çoğunlukla haşlanmış patates önerilmektedir. Fırında yapılan patates, üzerine hazırlanan sos ile çok daha lezzetli olmaktadır. Hem yapımı hem de pişme süresi oldukça kısa olan fırında patates, akşam yemeklerinde sofranızda yerini alabilir. Ayrıca gün içinde öğün atlatmak için de fırında salçalı patatesi hazırlayabilirsiniz.

Fırında Salçalı Patates İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Salçalı Patatesin Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım, yıkadıktan sonra biraz iri olacak şekilde küp gibi doğrayalım. Ardından geniş bir kabın içerisine doğranmış olan patatesleri ilave edelim. Üzerine biber salçasını, tuzunu, kekiğini, kırmızı pul biberi ve zeytinyağını ilave ettikten sonra malzemelerin hepsinin karışması için iyice harmanlayalım. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız salçalı patatesleri dökelim. Eşit olarak tepsinin içine yaydıktan sonra önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 50 dakika kadar pişirelim.

Fırında salçalı patatesi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Patates, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve demir gibi önemli vitamin ve mineraller içerir. Bu nedenle, uygun miktarlarda tüketildiğinde, besleyici bir gıda olarak diyetinize eklenebilir. Fırında pişirme yöntemi, patatesin besin değerlerini korurken, yağ içeriğini minimal düzeyde tutar, bu da sağlıklı bir pişirme yöntemi olarak öne çıkar.

Patatesin kabukları, lif açısından zengindir. Bu nedenle, mümkün olduğunda kabuklarıyla birlikte tüketilmesi önerilir. Ancak, kabuklarıyla tüketmeden önce patateslerin iyice yıkanması önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Fırında Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Salçalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Salçalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Sosis Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Sosis Tarifi ve Malzemeleri