Salçalı Çorba Salçalı çorba, birçok alternatifi bulunan bir çorbadır. İçerisine ekleyeceğiniz ana malzemeye göre değişiklik gösterebilir. Ancak kullanılan salçanın biber salçası olması gerekir. Çünkü domates salçası genelde sadece renk vermekle kalır ve damak tadını etkiler. Bu nedenle gerçek bir salçalı çorba tadı için kesinlikle biber salçası kullanılmalıdır. Salçalı çorbaların hepsi pratik ve yapımı kolay olan çorbalardan oluşmaktadır. İçlerinde zor olanlar çok az olduğundan, bugün sizlere salçalı un çorbasının tarifini vereceğim. Salçalı Çorba Malzemeleri
Salçalı Çorba Nasıl Yapılır? Çorbamızı yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus, unun kavrulurken kırmızımsı veya kahverengimsi bir renk alana kadar karıştırılması gerektiğidir. Öncelikle bir tencere içine tereyağı eklenir ve ocakta eritilir. Ardından belirtilen miktarda un eklenerek sürekli olarak rengi değişene kadar karıştırılır. Unun yanık kokusu geldiğinde, domates ve biber salçaları ilave edilerek bir iki dakika daha karıştırılır ve özleşmesi sağlanır. Daha sonra ocaktan alınarak, etrafa sıçramaması için kenarda bir yerde bir su bardağı su ilave edilir. Unun topaklanmaması için el blenderi veya robot yardımıyla iyice çırpılır. Tekrar ocağa konur ve önceden kaynatılmış üç bardak su tencereye ilave edilir. Son olarak taze et suyu veya tavuk suyu (ya da bulyon) eklenir. Tuz, karabiber ve kuru nane de ilave edilir. Özellikle kuru naneyi bolca kullanmanız, lezzetini ve görüntü güzelliğini artırır. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra, çorba bir iki taşım kaynayana kadar ocakta bekletilir. İstenen kıvama gelindiğinde, çorbamız hazırdır ve afiyetle içilebilir. Bütün ana yemeklerin önünde kullanabileceğiniz salçalı çorbalar, mideyi yemekten önce rahatlatan ve hazmı kolaylaştıran çorba çeşitleridir. Afiyet olsun. |