Salçalı Sulu Köfte Tarifi Salçalı sulu köftenin yapımı oldukça kolaydır, ancak kıvamı tutturamadığınız zaman o minik köfteler dağılır ve bulgurlu kıymalı bir çorba haline gelir. Severek tüketilen sulu köfte hemen her yörede farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Bazı yöreler klasik olarak sulu köftenin içerisine küçük patatesler eklerken, bazı yöreler sadece köfteler ile yapar. Başka yörelerde ise soğan ve salça kavrularak da sulu köfteler hazırlanmaktadır. Yapımı biraz meşakkatli olan sulu köftenin sadece minik köftelerini yuvarlamak biraz zaman alır. Bunun dışında pişme süresi oldukça kısa ve lezzet açısından muhteşem bir yemektir. Genellikle her evde salçalı sulu köfteler hazırlanmaktadır. Normal zamanlarda salçalı sulu köfte yapılırken, eve gelen konuklara, ramazan ayında ve özel olan dostlara hazırlanarak ikram edilmektedir. Ayrıca doyurucu ve besin değeri yüksek olan bir yemektir. Salçalı sulu köfte kendi damak zevkinize göre farklı baharatlar kullanarak da yapılabilir. Eğer acılı seviyorsanız kırmızı pul biberin miktarını biraz artırabilirsiniz. Dağılmayan bir sulu köfte yapmak istiyorsanız kesinlikle yılmayın ve denemeye devam edin. Sonunda siz de dağılmayan ve lezzetli salçalı sulu köfteler yapabilirsiniz. Salçalı Sulu Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler
Salçalı Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Salçalı sulu köfte için öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Ardından rendelenmiş kuru soğanı yoğurma kabının içerisine alın. Daha sonra üzerine kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, unu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Sulu köftenin iyi tutması için yaklaşık olarak 15 dakika kadar yoğurun ve ardından hazır hale gelince küçük misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Bütün kıymalı harç bitinceye kadar yuvarlama işlemine devam edin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayarak hazırlayın. Tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edin ve doğranmış patatesleri içine atarak kavurun. Kavrulma işlemi devam ederken domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra göz kararı tencerenin içerisine sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Salçalı su kaynamaya başlayınca içerisine önceden hazırlanan misket köfteleri atın ve ocağın altını orta ateşe getirin. Köfte ve patatesler pişinceye kadar kaynatın. Yemek piştikten sonra salçalı sulu köfteyi servis tabağına alın ve sıcakken servis yapın. Afiyet olsun. |