Salçalı Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Salçalı Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Patates

Köfte ve patates, birbirine en çok yakışan besin maddelerindendir ve herkes tarafından en çok tercih edilerek tüketilen yemeklerin başında gelir. Köfte patates, yemeklerin baş tacı desek herhalde yanlış olmaz. Her yaştaki birey köfte patatesi severek tüketmektedir. Hazırlanışı ve pişirilmesi en kolay yemeklerden biridir. Çoğunlukla çalışan hanımlar için akşam eve gelince yemek hazırlamak zor bir iştir. Bu nedenle kısa sürede pişen pratik yemekleri tercih etmektedirler.

Salçalı köfte patatesi fırında pişirebileceğiniz gibi, aynı zamanda ocağın üzerinde de pişirebilirsiniz. Ancak fırında pişirmek hem zamandan tasarruf sağlar hem de yemeğin başında beklemeye gerek kalmadan kolaylıkla hazırlanmasını sağlar. Malzemeleri doğru sırayla pişirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olur ve beğenilerek size övgüler yağdırabilir. Patates ve köfte, hem mineral hem protein hem de nişasta açısından besin değeri yüksek olan yiyeceklerdir.

Salçalı Köfte Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 adet patates
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz

Salçalı Köfte Patatesin Yapılışı

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup dört parçaya bölelim. İnce bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzelim. Kuru soğanların kabuklarını soyup ince doğrayalım. Derin bir kasenin içine kıymayı ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurma işleminden sonra doğranmış kuru soğanın yarısını, ince bulguru, pirinci, domates salçasının yarısını, yumurtayı ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice harmanlanana kadar yoğuralım. Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak küçük toplar yapalım.

Daha sonra geniş bir tencere alıp ocağın üzerine koyalım. Sıvı yağı ekleyip kalan doğranmış kuru soğanları ekleyerek kavuralım. Üzerine kalan domates salçası ve biber salçasını ekleyelim. Salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım. Kaynamış sıcak sudan bir miktar ekleyip salçalı sosu kaynatalım. Ardından dört parçaya böldüğümüz patatesleri salçalı suyun içine atıp bir miktar tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. En son hazırladığımız köfteleri ekleyip pişirelim.

Salçalı köfte patates yemeği piştiğinde servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Altay

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Bu tarifi okuduktan sonra, salçalı köfte patatesi ocakta mı yoksa fırında mı pişirmek daha kolay ve lezzetli olur? Ayrıca, patatesleri dört parçaya bölmek yerine daha küçük doğrasak yine de aynı sonucu alır mıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Altay,

Salçalı köfte patates yemeğini ocakta pişirmek genellikle daha hızlı ve pratiktir, çünkü ocakta yemeğin pişme süresini daha kolay kontrol edebilirsiniz. Ancak, fırında pişirmenin de ayrı bir lezzeti vardır; özellikle patatesler daha çıtır ve köfteler daha sulu olabilir. Yani, tercih tamamen sizin damak zevkinize bağlı.

Patatesleri daha küçük doğramak, pişme süresini kısaltır ve yemeğin daha homojen pişmesini sağlar. Ancak, çok küçük doğradığınızda patateslerin dağılma riski olabilir. Dikkatli pişirdiğiniz sürece, lezzet açısından büyük bir fark yaşamazsınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Salçalı Sosis Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Sosis Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Sos Tarifi ve Malzemeleri