Fırında Salçalı Makarna Fırında Salçalı Makarna, makarna severler için farklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Özellikle öğrencilerin zengin menüleri arasında yer alabilecek bu tarif, malzemelerin kolay bulunabilirliği ile dikkat çeker. Fırında makarna yaparken, iri taneli ve büyük makarna çeşitleri tercih edilmelidir. Ayrıca, makarnanın fazla haşlanmaması, pişirme sırasında diri kalması açısından önemlidir. Beşamel sos hazırlarken de sosun çok koyu veya çok sulu olmaması gerekmektedir. Fırında Salçalı Makarnanın Malzemeleri
Beşamel Sos İçin
Üzeri İçin
Fırında Salçalı Makarna Nasıl Yapılır? Makarnayı derin bir tencerede, ortasına kadar az yağlı suda haşlayın. Makarnanın hafif diri kalmasına özen göstererek suyunu süzün ve üzerine soğuk su tutarak yapışmasını engelleyin. Makarnalar haşlanırken, orta büyüklükte bir tavada küçük doğranmış domates, soğan ve biberleri az yağda kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyin. Suyunu çok çekmeden ocaktan alın ve haşlanmış makarnaya karıştırın. Bu karışım bir kenarda dururken, başka bir küçük tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek sosu hazırlayın. Orta büyüklükte bir borcama beşamel sosun yarısını yayarak dökün. Üzerine domatesli makarnayı ekleyin. Kalan beşamel sosu makarnanın üzerine gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra börek dilimi gibi dilimleyerek servis yapın. Fırında Salçalı Makarna hazır. Afiyet Olsun. |
Hanım
04 Haziran 2024 SalıFırında salçalı makarna yapmak istiyorum. Sizce lezzetli ve güzel oluyor mu?
Cevap yazSaykal
04 Haziran 2024 SalıMerhaba bu lezzeti ben çok beğenerek tüketihorum tabikide gönül rahatlığı ile yapı yiyebilirsiniz makarnayı pişirirken fırında kurutmayın bu çok iyi olur yoksa makanlar adeta bir çitos gibi oluyor bunu içinde sosuna birazda fazla su koyarsanız tam kıvamında pişirbilirsiniz afiyet bal şeker olsun şimdiden iyi günler diliyorum
Mahmure
04 Haziran 2024 SalıFırında salçalı makarna oldukça güzel olur . Ancak sosunu biraz sulandırmanızı öneririm aksi durumda kuruyabilir fırından çıktıktan sonra. Bir de lütfen fırınlık makarna kullanınız. Afiyet olsun
Soru Sor / Yorum Yap