Fırında Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Fırında Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Makarna

Fırında Salçalı Makarna, makarna severler için farklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Özellikle öğrencilerin zengin menüleri arasında yer alabilecek bu tarif, malzemelerin kolay bulunabilirliği ile dikkat çeker. Fırında makarna yaparken, iri taneli ve büyük makarna çeşitleri tercih edilmelidir. Ayrıca, makarnanın fazla haşlanmaması, pişirme sırasında diri kalması açısından önemlidir. Beşamel sos hazırlarken de sosun çok koyu veya çok sulu olmaması gerekmektedir.

Fırında Salçalı Makarnanın Malzemeleri

  • 2 büyük domates
  • Yarım paket makarna
  • 1 adet biber
  • 1 çay kaşığından fazla tuz
  • İsteğe bağlı yarım soğan

Beşamel Sos İçin

  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnayı derin bir tencerede, ortasına kadar az yağlı suda haşlayın. Makarnanın hafif diri kalmasına özen göstererek suyunu süzün ve üzerine soğuk su tutarak yapışmasını engelleyin.

Makarnalar haşlanırken, orta büyüklükte bir tavada küçük doğranmış domates, soğan ve biberleri az yağda kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyin. Suyunu çok çekmeden ocaktan alın ve haşlanmış makarnaya karıştırın. Bu karışım bir kenarda dururken, başka bir küçük tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek sosu hazırlayın.

Orta büyüklükte bir borcama beşamel sosun yarısını yayarak dökün. Üzerine domatesli makarnayı ekleyin. Kalan beşamel sosu makarnanın üzerine gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra börek dilimi gibi dilimleyerek servis yapın. Fırında Salçalı Makarna hazır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hanım

04 Haziran 2024 Salı

Fırında salçalı makarna yapmak istiyorum. Sizce lezzetli ve güzel oluyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Saykal

Merhaba bu lezzeti ben çok beğenerek tüketihorum tabikide gönül rahatlığı ile yapı yiyebilirsiniz makarnayı pişirirken fırında kurutmayın bu çok iyi olur yoksa makanlar adeta bir çitos gibi oluyor bunu içinde sosuna birazda fazla su koyarsanız tam kıvamında pişirbilirsiniz afiyet bal şeker olsun şimdiden iyi günler diliyorum

2. Cevap
cevap

Mahmure

Fırında salçalı makarna oldukça güzel olur . Ancak sosunu biraz sulandırmanızı öneririm aksi durumda kuruyabilir fırından çıktıktan sonra. Bir de lütfen fırınlık makarna kullanınız. Afiyet olsun

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Salçalı Makarna Kaç Kalori?

Güncel

Salçalı Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tost Tarifi ve Malzemeleri