Salçalı Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Salçalı Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Kıymalı Makarna

Salçalı kıymalı makarna, oldukça besleyici ve son derece lezzetli bir yemektir. Sunumu ile de hem şık hem de gösterişli olan bu yemek, özellikle dışarıda çalışan hanımlar için ideal bir akşam yemeği seçeneğidir. Hazırlanması pratik ve pişirme süresi hızlı olduğu için, toplamda 20 dakika içerisinde akşam yemeğiniz hazır hale gelir. Makarna, özellikle çocuklar tarafından sıkça tüketilen bir besin maddesidir. Genel olarak pek çok kişi salçalı kıymalı makarnayı ana yemek olarak görmez; ancak bir tabak yediğinizde sizi doyuracak kadar besleyicidir. Makarna, yüksek oranda karbonhidrat içerdiği için aşırı tüketimlerde kilo alımına yol açabilir. Salçalı kıymalı makarnanın üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ekleyerek, lezzetini artırabilirsiniz. Bu şekilde hem salçalı kıymalı makarna hem de mantı yemiş gibi hissedebilirsiniz. Özellikle salçalı kıymalı makarnayı mutlaka sıcak olarak tüketin, çünkü yemeğin lezzeti sıcaklığı ile daha belirgin hale gelir.

Salçalı Kıymalı Makarna İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet sivri biber ya da köy biberi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı makarnayı haşladığınız sudan
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • 15-20 dal maydanoz

Salçalı Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine su ve bol tuz ekledikten sonra ocağın üzerine alalım ve kaynaması için bekleyelim. Ardından su kaynadıktan sonra içerisine makarnayı ilave edelim ve yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayalım. Makarna haşlanırken, bu arada kıymalı sosunu hazırlayalım. Tavanın içerisine ilk önce zeytinyağını koyalım ve ısıtalım. Bir diş sarımsağın kabuğunu hiç soymadan hafifçe çıtlatalım ve ısınmış olan yağın içerisine ekleyerek karıştırarak kızartalım. Kavrulan sarımsağın kabuğu turuncu renk alınca yağdan çıkaralım. Bu şekilde sarımsak, kendi aromasını yağın içine bırakacaktır. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayıp, ardından yağın içine ilave edelim. Biberi de aynı şekilde doğrayıp ekleyelim. Devamlı karıştırarak soğanlar şeffaf bir renk alıncaya kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip yaklaşık olarak 5 dakika kavuralım. Kıyma piştikten sonra içerisine salçayı ekleyelim ve 1 dakika daha kavuralım. Diğer kalan sarımsağı ince dilimleyerek harcın içine ilave edelim. Makarnanın haşlandığı sudan alıp kıymalı harca ekleyelim. Ardından tuzunu ve karabiberini ilave edelim ve ocağın altını kapatalım. Daha sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştıralım. Bu arada makarnayı süzelim, ancak kesinlikle sudan geçirmeyin. Kıymalı harç ile makarnayı birleştirdikten sonra salçalı kıymalı makarna yemeğinizi servis tabağına alabilirsiniz. Sıcakken servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tezal

12 Temmuz 2024 Cuma

Makarnanın üzerine yoğurt eklemek lezzetini gerçekten arttırıyor mu? Bu şekilde mantıya benzediğini söylemişsiniz, denemeye değer mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tezal, yoğurdun makarnaya eklenmesi lezzet açısından gerçekten fark yaratabilir. Bu şekilde mantıya benzetmek de doğru bir yorum, çünkü yoğurt ve sarımsak gibi eklemelerle makarnanın tadını zenginleştirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim, beğeneceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni