Salçalı Cevizli Kahvaltılık Salçalı cevizli kahvaltılık, kahvaltıda keyifle yenilen ve özellikle ekmeğe sürülünce diğer tüm lezzetleri geride bırakan bir çay eşliğinde vazgeçilmez bir lezzettir. Bu eşsiz tat, neredeyse ninelerimizden bize kalan bir miras niteliği taşımaktadır. Özellikle de evde hazırlanan biber ve domates salçası ile yapılan bu kahvaltılık daha da lezzetli olmaktadır. Salçalı cevizli kahvaltılık, acı biber kullanılarak yapıldığında bazı yörelerde "acıka" adını almaktadır. Bu yazımda sizler için oldukça lezzetli ve evde kolaylıkla hazırlayarak ailenize sunabileceğiniz bir salçalı cevizli kahvaltılık tarifi yazdım. Umarım beğenirsiniz. Salçalı Cevizli Kahvaltılık İçin Gerekli Olan Malzemeler
Salçalı Cevizli Kahvaltılık Nasıl Yapılır? Salçalı cevizli kahvaltılığı hazırlamak için ilk olarak derin bir kap alınarak içine domates ve biber salçası koyulup iyice karıştırılır. Karıştırma işleminin ardından üzerine ceviz içi, kimyon, karabiber, sarımsak, bayat ekmek içi, kekik, tuz, isteğe göre acı biber ve zeytinyağı ilave edilir. Tüm malzemeler bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Kullanılacak kadarı kaseye alınarak servis edilir. Afiyet olsun. Not: Malzemeler isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir. Ayrıca, hemen tüketilecekse isteğe bağlı olarak zeytinyağı konmayabilir. Bunun yanı sıra, daha sonra da tüketilecek olması halinde bozulmaması için zeytinyağı koymak gerekmektedir. Ekstra Bilgiler Salçalı cevizli kahvaltılık, sadece kahvaltı sofralarında değil, aynı zamanda atıştırmalık olarak da tercih edilebilir. Bu lezzetli karışıma, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, pul biber veya nane gibi baharatlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, bu karışımı kısır veya cevizli ezme gibi diğer tariflerde de kullanabilirsiniz. |