Salçalı Patates Püresi Salçalı patates püresi, özellikle çocukların sevdiği bir yemek türüdür. Ayrıca, börek içlerinde de kullanılarak farklı bir lezzet katmaktadır. Patates yemekleri arasında önemli bir yere sahip olan salçalı patates püresi, besin değerleri açısından da oldukça zengindir. Çoğu çocuğun gözdesi olan bu lezzet, sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde de tercih edilmektedir. Patates, birçok insan tarafından sevilerek tüketilen bir besindir. Salçalı patates püresi, hem lezzet açısından hem de sağlık açısından insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Salçalı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler
Salçalı Patates Püresi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri yıkayarak haşlayın. Patatesler haşlandığı sırada soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Patatesler haşlanınca tencereden çıkararak ayrı bir kaba alın ve patatesleri soymaya başlayın. Soyulan patatesleri bir bıçakla küçük küçük doğrayın. Bir kaşık veya çatal yardımıyla patatesleri ezmeye çalışın. Patatesler tam olarak ezildiğinde, yapışmaz teflon bir tavaya yağı koyarak soğanı kızartın. Soğan pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra salça ve baharatları ekleyin. Salçanın sıvı bir hal alması için yarım çay bardağı suyu salçaya ilave edin. Salçayı sulandırdıktan sonra ezilmiş patatesleri ilave ederek karıştırın. İyice özleşmesini sağlayın. 10 dakika kadar ara ara karıştırarak patates püresini kavurun ve altını kapatın. Salçalı patates püresi hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Salçalı patates püresi, içerdiği patates sayesinde iyi bir karbonhidrat ve potasyum kaynağıdır. Aynı zamanda salça, antioksidan özellikler taşıyan likopen bakımından zengindir. Bu lezzetli yemeği daha da zenginleştirmek için üzerine rendelenmiş peynir veya taze otlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, farklı baharatlar kullanarak tarifi kendi damak zevkinize uyarlayabilirsiniz. |