Domatesli Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Domatesli Salçalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Salçalı Makarna

Domatesli salçalı makarna, hem kolay hazırlanabilir olması hem de lezzetli bir öğün sunması ile bilinen popüler makarna tariflerinden biridir. Domates ve salça ile hazırlanan bu makarna sosu, sade makarnayı bile özel bir yemeğe dönüştürür. Eğer akşam yemeğiniz yoksa, aniden misafirleriniz geldiyse ya da ana yemeğin yanına bir şeyler eklemek istiyorsanız, bu makarna tarifini mutlaka denemelisiniz. Özellikle yaz döneminde olgun domateslerle hazırlanmış bir sos, harika bir seçim olacaktır. Şimdi, domatesli salçalı makarnayı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Domatesli Salçalı Makarna İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tercihen fiyonk makarna
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150 gram tereyağı ya da margarin
  • 3 adet olgun kırmızı domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz

Domatesli Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

Makarna tarifimizi hazırlamaya başlamadan önce sos malzemelerini hazırlayıp, sosumuzu pişmeye hazır hale getirelim. Çünkü makarnayı haşladıktan sonra hiç bekletmeden sosuyla buluşturabilirsek, en lezzetli haliyle yiyebiliriz. Bu yüzden ilk olarak domatesleri rendeleyelim. Tavanın içinde tereyağı erirken, içine rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Bu arada, büyük bir tencerede makarna suyunu kaynatalım. Makarnayı içine atmadan önce suya 1 çay kaşığı tuz ve 1-2 damla sıvı yağ ekleyelim. Kaynayan suya fiyonk makarna paketini boşaltalım. Yaklaşık 10 dakika kadar haşlanan makarnayı süzerek kevgire alalım. Ancak soğuk suya tutmayalım. Yaklaşık bir çay bardağı kadar makarnayı haşladığınız sudan ayırmayı da unutmayın. Bunu sosun içinde kullanacağız. Bu arada tavadaki domatesler suyunu çekmiştir. İçine domates salçasını ilave ederek, biraz kavuralım. Tuzunu, karabiberi ve naneyi ekleyerek, sosu hazır hale getirelim. En son makarnayı haşladığımız sudan ayırdığımız miktarı sosun içine dökelim. Birkaç taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.

Kevgirde bekleyen makarnayı tencereye alıp, domatesli salçalı sosla buluşturalım. Arzu edenler, servis tabaklarına makarnayı alıp üzerine bu lezzetli sosu koyabilirler. Ancak önceden karıştırırsanız, makarna henüz sıcak olduğundan gözeneklerinden sosu daha iyi çeker ve daha lezzetli olur. Artık domatesli salçalı makarna sıcak olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni