Salçalı Makarna Nasıl Yapılır? Türk mutfağında sıkça tüketilen yemeklerden biri de makarnadır. Makarna, özellikle öğrenci yemekleri arasında popülerdir çünkü yapımı oldukça basittir. Hem erkekler hem de kadınlar, bu lezzetli yemeği kolaylıkla hazırlayabilirler. Makarna sadece salçalı olarak değil, aynı zamanda yoğurtlu, sade ve sebzeli gibi çeşitli şekillerde de yapılabilir. Ancak, salçalı makarna en çok tercih edilen türlerden biridir. Lezzeti oldukça tatmin edici olan bu yemeğin yapımı da son derece basittir. Salçalı Makarnanın Malzemeleri
Salçalı Makarna Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir tencerenin içerisine 5-6 su bardağı kadar su konularak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarna eklenir ve makarnalar yumuşayana kadar pişirilir. Makarna piştikten sonra süzgeç yardımıyla süzülür ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Diğer yandan, bir tavada salça hazırlanır. Tercihe göre margarin, tereyağı veya sıvıyağ kullanılabilir. Salça, yağ ile kavrularak pişirilir. Hazırlanan salça sosu, süzülmüş makarnaların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Daha yoğun salça tadı sevenler, salça miktarını artırabilirler. Hazırlanan salçalı makarna, istenilen şekilde servis edilir. Afiyet Olsun! |