Salçalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Salçalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yemekler

Salçalı yemekler, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen tarifler arasında yer almaktadır. Çoğu yemeğimizde salça kullanır ve severek tüketiriz. Salça, yemeklere farklı ve hoş bir aroma katarak çok daha lezzetli olmalarını sağlar. Pilavlarda, makarnalarda, fırın yemeklerinde, et yemeklerinde, tavuk soslarında ve sebzeli yemeklerde sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Fakat doğru oranda salça miktarını ayarlamak önemlidir. Çünkü salça oranı fazla olursa yemekte ekşi bir tat oluşabilir ve bu da yemeğinizin tadını bozarak lezzetini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle doğru miktarı ayarlamak için dikkat etmeli ve yemeklerinizi ona göre yapmalısınız. Şimdi salça ile yapılan ve çok tercih edilen yemek tariflerine bakalım.

Salçalı Makarna Yapımı için Gerekli Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz

Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

Salçalı makarna yapımı için ilk olarak makarnayı haşlamak gerekir. Bunun için bir litre kadar su bir tencereye alınır ve ocağa konulur. Su kaynamaya başlayınca makarna ilave edilir. Makarna yaklaşık on dakika kadar pişecektir. Makarna pişerken içerisine bir kaşık yağ ve tuz ilave edin. Yapışmaması için ara ara karıştırın. Makarna pişince süzgece alın ve soğumaya bırakın. Bu sırada siz salça sosunu hazırlayın. Salça sosu için sıvı yağ ve salçayı bir tencereye alın. Ocağa koyup altını açın ve salçayı iyice kavurun. Salça iyice kavrulunca üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve su kaynayınca hemen makarnayı üzerine ilave edin. Beş dakika kadar karıştırarak kavurun ve ardından ocağı kapatın. Makarnayı servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış maydanozu serpin. Ardından servise hazır. Afiyet olsun.

Salçalı Tavuk Yemeği Yapımı için Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk but
  • 2 adet patates
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığından biraz az tuz

Salçalı Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

Salçalı tavuk yemeği yapımı için patates, soğan ve sarımsaklar soyulur ve diğer sebzeler ile birlikte yıkanır. Sebzeler dilimlenerek doğranır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Ardından tavuk butlarına bıçak ile kesikler atılarak tepsiye yerleştirilir. Sosu için salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlar derin bir kaba alınır ve üzerine bir su bardağı kadar su eklenip iyice çırpılır. Biraz daha sulu olsun isterseniz su miktarı artırılabilir. Bu sos yemeğin üzerine eklenir ve yemek 180 derece fırına verilir. Kontrollü bir şekilde pişirilir. Yaklaşık bir saat kadar sürede pişecektir. Ardından fırından alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Salçalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri