Salçalı erişte makarna nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir makarna tarifi arayanlar için salçalı erişte, hem doyurucu hem de kolay hazırlanan bir seçenek sunuyor. Kavrulan salçanın aroması ve baharatlarla zenginleşen bu yemek, aile sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

19 Kasım 2025

Salçalı Erişte Makarna Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram erişte veya tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Erişteyi tencereye ekleyip, salçayla birlikte 3-4 dakika kavurun (erişteler hafif renk değiştirene kadar).
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, tencerenin kapağını kapatın.
  • Erişteler suyunu çekip yumuşayana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Erişteleri salçayla iyice kavurursanız daha lezzetli olur
  • İsteğe bağlı olarak küp doğranmış domates ekleyebilirsiniz
  • Servis sırasında üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz
  • Kıvamının çok katı olmaması için su miktarını kontrol edin

Not: Bu tarif 4 kişiliktir. Dilerseniz yeşillik veya yoğurtla servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;