Tavuk çorbası nasıl terbiyeli ve salçalı yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için hem doyurucu hem de pratik bir tarif. Tavuk, sebzeler ve özel terbiye sosunun birleşimiyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olacak bu nefis çorba, ailenizin beğenisini kazanacak.

19 Kasım 2025

Terbiyeli ve Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk göğsü veya 4-5 parça tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 8-10 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:


  • Tencereye tavuk etini, doğranmış soğanı ve havucu ekleyin
  • Üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Tavuklar pişince tencereden alıp didikleyin
  • Aynı tencerede 2 yemek kaşığı salçayı 2 dakika kavurun
  • Didiklenmiş tavukları ve şehriyeyi tencereye ekleyin
  • 10 dakika daha pişirin

Terbiye Hazırlığı:

  • Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın
  • Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip ılıştırın
  • Bu karışımı yavaşça tencereye ekleyip karıştırın
  • 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Terbiyeyi çorbaya eklerken çok sıcak olmamalı
  • Kesilmemesi için sürekli karıştırılmalı
  • İsteğe göre nane veya pul biber ile süslenebilir

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapılmalı
  • Yanında limon dilimleri ile sunulabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;