Patatesli soslu pirinç pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan patatesli soslu pirinç pilavı, doyurucu ve pratik bir tarif arayanlar için ideal. Pirinç ve patatesin mükemmel uyumu, zengin sos ile buluşarak her sofraya şık bir dokunuş katıyor.

19 Kasım 2025

Patatesli Soslu Pirinç Pilavı Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp suda bekletin
  • Patatesi küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsağı ezin veya rendeleyin
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavurun
  • Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak suyu ve baharatları ekleyin
  • Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan alıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın

Püf Noktaları:


  • Pirinci en az 30 dakika suda bekletin
  • Patatesleri aynı boyda doğrayın
  • Pilavı karıştırmadan pişirin
  • Demleme süresini atlamayın
  • İsterseniz içine bezelye veya havuç ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Yoğurt ile birlikte servis yapın
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpin
  • Yanında turşu ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;