Salçalı patatesli makarna nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve doyurucu bir makarna tarifi arayanlar için pratik bir seçenek: salçalı patatesli makarna. Hem ekonomik hem de besleyici olan bu yemek, günlük hayatın koşuşturmacasında kolayca hazırlanabilecek nefis bir alternatif sunuyor.

19 Kasım 2025

Salçalı Patatesli Makarna Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram makarna (burgu veya fiyonk makarna önerilir)
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz

Hazırlık:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsakları ezin veya ince doğrayın

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edin
  • Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynayınca makarnayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin
  • Makarna ve patatesler yumuşayınca ocaktan alın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri ve maydanoz serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri makarnayla aynı anda piştiği için çok büyük doğramamaya dikkat edin
  • Salçayı iyice kavurursanız daha lezzetli olur
  • Makarnanın su miktarını kontrol ederek pişirin, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;