Salçalı kuskus makarna nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan salçalı kuskus makarna, hem besleyici hem de hazırlaması oldukça kolay bir tarif. Tencere yemeklerinden hoşlananlar için mükemmel bir seçenek sunan bu tarif, sadece birkaç malzeme ve kısa sürede sofraları renklendiriyor.
Salçalı Kuskus Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuskus makarna
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Taze maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya minik doğrayın.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş domatesi ilave edip 5 dakika kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve istenirse kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu veya et suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya kuskus makarnayı ekleyin ve kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 8-10 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Not:
- Kuskusunuzun tanelerinin ayrı olması için piştikten sonra bir çatalla karıştırabilirsiniz.
- İsterseniz içine küp doğranmış havuç veya bezelye ekleyerek daha besleyici hale getirebilirsiniz.
- Vejetaryenler et suyu yerine sadece sıcak su kullanabilir.
|