Salçalı fasulye kavurması nasıl yapılır, tarif ister misiniz?

Taze fasulyenin en sevilen hallerinden biri olan salçalı kavurma, hem pratik hem de lezzetli bir ana yemek alternatifi. Doğru pişirme teknikleri ve malzeme dengesiyle hazırlandığında, her sofraya şık bir dokunuş katabilen bu tarif, pilavla mükemmel bir uyum sağlıyor.

19 Kasım 2025

Salçalı Fasulye Kavurması Tarifi


Malzemeler:

  • 500 g taze fasulye (kırılmış ve temizlenmiş)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık:


  • Fasulyeleri yıkayıp, uçlarını kırın ve iki parça halinde doğrayın.
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın.
  • Sarımsakları ince dilimleyin veya ezin.

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  • Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Rendelenmiş domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Hazırladığınız fasulyeleri tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyin.
  • Sıcak suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
  • Son 5 dakikada sarımsakları ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan almadan önce tuzunu kontrol edip gerekirse ayarlayın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Not:
  • Daha kıvamlı olmasını isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz.
  • Etli yapmak isterseniz, soğanları kavurduktan sonra 200 g kuşbaşı et ekleyip etler suyunu çekene kadar pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;