Biber salçalı poğaça nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Biber salçalı poğaçalar, mis kokusu ve içindeki nefis harçla çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Hamurun yumuşacık kıvamı ve baharatlı iç dolgunun mükemmel uyumu, her ısırıkta damaklarda şenlik yaratıyor.

19 Kasım 2025

Biber Salçalı Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (akı üzeri için, sarısı hamura)
  • İç harcı için
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için
  • Çörek otu
  • Susam

Yapılışı:


  • Hamur için derin bir kaba un, şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırın
  • Ortasını açıp ılık süt, sıvı yağ ve yumurta sarısını ekleyin
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın
  • İç harcı için ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun
  • Biber salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Baharatları ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp bezelere ayırın
  • Her bezeyi açıp ortasına hazırladığınız harçtan koyun
  • Kenarlarını toplayarak kapattıktan sonra hafifçe bastırın
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürüp çörek otu ve susam serpin
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:


  • Hamurun iyi mayalanması için sütün ılık olması önemli
  • İç harcın soğuk olmamasına dikkat edin
  • Poğaçaları fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz daha kabarık olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;