Salçalı tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?
Soğuk kış günlerini ısıtacak, mis gibi salçalı tavuk suyu çorbasının pratik tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Tavuk suyunun besleyiciliğini, salçanın enfes aromasıyla buluşturan bu nefis çorba, hem doyurucu hem de şifa deposu niteliğinde.
Salçalı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü veya 4-5 parça tavuk but
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
- 8-10 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı:
- Tavuk etini 8-10 bardak su ile birlikte tencereye alın ve kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın
- Tavuk eti iyice pişene kadar (yaklaşık 30-40 dakika) haşlamaya devam edin
- Tavuk eti piştikten sonra tencereden çıkarıp didikleyin
- Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, salçayı ekleyip kavurun
- Küp küp doğranmış soğan, havuç ve patatesi tavuk suyuna ekleyin
- Kavrulmuş salçayı tencereye ilave edin
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Didiklenmiş tavuk etini ve şehriyeyi ekleyin
- 5-10 dakika daha pişirdikten sonra tuz ve baharatları ekleyin
- Çorbanız servise hazır!
Püf Noktaları:
- Tavuğu haşlarken içine bir adet defne yaprağı atarsanız daha lezzetli olur
- Salçayı iyice kavurursanız çorbanın rengi daha güzel olur
- Çorbayı dinlendirdikten sonra servis yaparsanız lezzeti daha iyi oturur
- İsteğe bağlı olarak sarımsak veya limon suyu da ekleyebilirsiniz
|