Salçalı patates bulama tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: salçalı patates bulama. Patatesin yumuşacık kıvamıyla salçanın enfes aroması birleşiyor, ev yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofraları süslüyor.

19 Kasım 2025

Salçalı Patates Bulama Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı su

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ezin veya ince dilimleyin
  • Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış patatesleri ve sarımsağı ekleyin
  • Baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın
  • Suyu ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin
  • Patatesler iyice yumuşadıktan sonra ezerek bulama kıvamına getirin
  • 5 dakika daha pişirip ocaktan alın

Püf Noktaları:


  • Patateslerin iyice yumuşaması için yeterince pişmesi önemlidir
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz
  • Sıcak servis yapılması tavsiye edilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;