Pirinçli salçalı köfte tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pirinçli salçalı köfte, hem doyurucu hem de pratik bir seçenek sunuyor. Pirincin yumuşak dokusuyla köftenin lezzetini birleştiren bu tarif, sofraları şenlendirecek nefis bir seçenek.

19 Kasım 2025

Pirinçli Salçalı Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu veya 2-3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

Sosu İçin:


  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp, sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra süzün.
  • Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, baharatlar ve maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
  • Süzülmüş pirinçleri köfte harcına ekleyip tekrar karıştırın.
  • Elinizi ıslatarak, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
  • Bir tencerede salçaları 1-2 dakika kavurun, üzerine sıcak suyu ekleyip tuz ve karabiberle sosu hazırlayın.
  • Köfteleri tencereye dizin, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 25-30 dakika pişirin.
  • Pirinçler yumuşayınca ve köfteler pişince ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Pirinci önceden ıslatmak daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Köfteleri çok büyük yapmamak, içinin iyi pişmesi için önemlidir.
  • Sos kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;