Fırında domates soslu köfte tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan fırında domates soslu köfte, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları şenlendiriyor. Köftelerin fırında pişirilmesiyle daha az yağlı ve sağlıklı bir alternatif sunan bu tarif, domates sosunun eşsiz lezzetiyle buluşuyor.

19 Kasım 2025

Fırında Domates Soslu Köfte Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • 500 gr kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos İçin:


  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 400 gr rendelenmiş domates veya küp doğranmış domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


1. Köfte Hamurunu Hazırlama:

  • Derin bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları ekleyin
  • Malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir karışım elde edin
  • Yoğurma işlemi yaklaşık 5-10 dakika sürmeli, köftelerin daha lezzetli olması için bu önemli

2. Köfteleri Şekillendirme:

  • Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
  • Elinizi hafifçe ıslatarak köfteleri yuvarlak şekilde şekillendirin
  • Hazırladığınız köfteleri bir tepsiye dizin

3. Köfteleri Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında köfteleri 15-20 dakika pişirin
  • Köfteler hafifçe kızardığında fırından çıkarın

4. Sosu Hazırlama:

  • Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Rendelenmiş domatesleri, baharatları ve sıcak suyu ekleyin
  • Sosu 5-7 dakika kaynatın, kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin

5. Son Pişirme:

  • Fırında pişen köftelerin üzerine hazırladığınız domates sosunu dökün
  • Köfteleri tekrar fırına verin ve 15-20 dakika daha pişirin
  • Sosun köfteleri tamamen kapladığından ve köftelerin iyice piştiğinden emin olun

6. Servis:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın
  • Üzerine maydanoz v dereotu serperek sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Köfte hamurunu dinlendirirseniz daha lezzetli olur
  • Sosun kıvamını kontrol edin, çok koyu olursa biraz daha su ekleyin
  • İsteğe bağlı olarak sosun içine biraz krema ekleyebilirsiniz
  • Köfteleri fırın kabına yerleştirirken aralarında boşluk bırakın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;